Se vår webbkamera LIVE Hem

David ändå nöjd med insatsen i kvalet till SAS Masters Tour 2010

David Johansson Spelade igår första rundan på Österlens Golfklubb, kval till SAS Masters 2010. SAS Masters motsvarar den gamla Telia Touren och är den högsta golftouren i Sverige. Efter två dagars spel är det cut. De 27 bästa proffsen och de 25 bästa amatörerna går vidare till sista dagen. För närvarande ligger cuten runt +15 slag.

David hade 84 slag efter första rundan (banans par 71). Idag slutade David rundan på 86 slag och såhär säger han själv.

- Enligt vädret jag såg på tv.n igår visade att det skulle kunna bli uppåt kulingvindar, och det förvånar mig inte om det var det idag. Kraftig blåst varvat med hagel och regn gjorde inte banan lättare direkt.

- Detta är nog den svåraste banan jag har spelat någonsin, otroligt vacker men svår. Råkar man missa ett slag på fel ställe så får man vara glad om man kommer därifrån med en bogey. Det straffade sig verkligen. Och hamnade man i bunkerna fick man vara glad om man kom ur på ett slag. Lyckades man träffa greenen under dessa väderförhållanden var det inte säkert att den ville stanna där. Otroligt snabba greener som lutade ner mot djupa bunkrar. Och eftersom vinden var så kraftig påverkades bollen ibland till och med på greenen att den inte ville ligga still när man skulle till att putta.

- Men för att summera dessa två dagar så tycker jag att jag har spelat bra. Jag har slagit till bollen väldigt bra, men sedan blev det lite förödande på några hål om man inte träffar green. Då blir det lätt en bogey eller till och med en dubbelbogey därifrån. Så i efterhand borde man kanske ha spelat banan mer än en gång innan tävlingsstart. Men jag är ändå nöjd, jag märker ju att det inte bara var jag som hade höga resultat. Jag fick reda på att snittet för dagens score ligger på 12,3 slag över par. De killarna jag spelade med idag hade sämre resultat idag än mig, och de brukar vanligtvis spela på SAS,  vilket jag då känner att det är ju här jag hör hemma.Skillnaden mellan mig och en del andra är att jag kanske inte har den rutinen som de som spelar på SAS har. Men det kommer jag att ha nästa år.

- Det var iallafall väldigt roligt det här och nu är jag på väg hemåt och åker precis igenom stora härliga äppelodlingar närmare bestämt i Kivik.

 Kvalet till SAS Masters spelas på som tidigare nämndes Österlens GK, Elisefarms GK och Ljunghusens GK.

Vi ser fram emot en taggad David inför nästa års tävlingssäsong.

 

 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners