Se vår webbkamera LIVE Hem

Kråkor föredrar Titleist framför Srixon

Den senaste veckan har det vart ett fantastiskt höstväder med sol och hög klar luft. Nätterna har dock varit mycket kalla med stark frost på Berga med omnejd. Ganska många har utnyttjat det härliga vädret för en golfrunda. Nya banan är öppen även när frosten lyser vit  på green och tee.

 

I onsdags (28/10) var jag ute och gick en runda och njöt av solskenet och att bollträfffen fortfarande var ganska OK. På fjärde hålet, korthålet, hände något som jag bara läst om men som jag inte har upplevt, nämligen tvåbenta bolltjuvar mitt under pågående spel och under full uppsikt.  Jag spelade med två bollar och båda bollarna lågt kort på green med 2-3 meters mellanrum. När jag är på väg till green ser jag två kråkor som landar intill bollarna och den ena kråkan går från den ena bollen till den andra och tittar och funderar.  

 

Då jag är 15-20 meter från greenen så tar kråkan bollen i näbben och flyger iväg ca 50 meter och släpper bollen i gräset och tittar beundrande på den. När jag går för att hämta bollen så tar den på nytt bollen i näbben och drar iväg över vattenhindret upp mot dungen vid 4:ans tee. Då finner jag för gott döma bollen som förlorad. När jag skulle putta med den kvarvarande bollen upptäckte jag att det var tileistbollen kråkfan snott och lämnat kvar den något hackade Srixonbollen. Därav kan jag sluta mig till att kråkan efter att noggrant analyserat de båda bollarna var högst professionell i sitt bollval.

 

Nu inväntar jag med största intresse våren för att se hur pass många nya titleistbollar kråkan lyckats ruva fram av min boll, alternativt hur många andra bollar den lyckats sno under vintern. Medan jag svor och förbannade bolltjuven blev jag rejält och kraxigt utskälld av den andra kråkan. Och det kan jag ha viss förståelse för. Sens moralen av detta torde vara att inte alla greenträffar resulterar i en birdie utan att det ibland kan bli en annan fågelsång. 

 

Min erfarenhet hittills har varit att det är vattendammarna som stjäl bollar på den nya banan. Nu har Bergas kråkor har visat sig kunna kreera rollen som den tjuvaktiga skatan. Till årsmötet skall jag lämna in en motion med förslag att klubben skall införskaffa ett par dresserade skarvar som kan dyka och hämta upp bollarna från botten på dammarna. Om detta skulle visa sig fungera  så torde många bli andlösa av förvåning och golfvärlden skulle häpna och tro att vi skarvar medan andra klubbar i grannskapet som är i samma knipa kommer loma iväg och vigga idéen.

 

Håll igång svingen och njut av kråksången

 

Yngve Pettersson


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners