Se vår webbkamera LIVE Hem

Riksfinal Skandia Cup

Falköpings GK är i år tilldelade att genomföra riksfinalen för Skandia Cup. Skandia Cup, världens största ungdomstävling, är en unik idrottstävling, inte bara till sin omfattning utan också till sin form. Den börjar som en utpräglad breddtävling på klubbnivå, där alla ungdomar upp till och med 16 år kan delta. När tävlingen närmar sig slutet och det drar ihop sig till riksfinal har den ändrat karaktär. Då möts de bästa i respektive åldersklass och det blir en hård kamp om epitetet "bäst i Sverige". Föregående år hade vår klubb med 3 st juniorer på finalen som då gick på Kils GK i Värmland.

På tisdagen avhölls det första mötet i en rad av möten och klubben besöktes då av Fredrik Månsson som är utnämnd TD (Tournament Director) från Svenska Golfförbundets sida.

Helgen den 4 - 5 september går riksfinalen på Berga och vi kommer framöver att bygga vår organisation kring finalen och kommer då att behöva hjälp från våra medlemmar som funktionärer.

Vi ser mycket positivt på att få arrangera riksfinalen, då detta är en värdemätare på vad förbundet anser om vår klubb och samtidigt ger det marknadsföring av Falköping som golfklubb.

Fredrik Månsson var nöjd med upptaktsmötet inför riksfinalen i Skandia CupGIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners