Se vår webbkamera LIVE Hem

OOB segrade i FT-ligan våren 2010

Joker (Kerstin och Torbjörn Johansson), OOB (Per Westerberg och Andreas Götlind samt Snyggt Par (Åsa Rosberg-Gyllensvaan och Marie Wilhelmsson).

Per Westerberg slår ut på finalens sista hål, det 14:e.

Torbjörn Johansson puttar, hustrun Kerstin tittar på.


FT-ligan i golf är avslutad för vårsäsongen 2010.

Med laget OOB som vinnare.

OOB består av två riktigt kända idrottsprofiler, fotbollsspelaren Per Westerberg och ishockeyspelaren Andreas Götlind.

– Men frågan är om vi har tid att försvara vår titel till hösten, skrattade de efter segern.

Under våren har 120 tvåmannalag deltagit i FT-ligan i golf, en tävling som föddes för drygt ett år sedan och nu har genomförts vid tre tillfällen.

I fjol våras spelade 156 lag, i fjol höstas 96 lag och nu, den här våren, alltså 120 lag.

– En liten nedgång sedan starten kan alltså noteras, men vi är ändå väldigt nöjda. Dessutom uppfyller FT-ligan till fullo de syften som vi har med den här tävlingen, sa klubbchefen Peter Fritzson.

Har spridit sig
Anmärkningsvärt är också att själva idén (matchspel för tvåmannalag) har spridit sig till flera andra klubbar i distriktet, bland annat Billingen, Ulricehamn och Hökensås.

Skiftande väder
Av de 120 deltagande lagen var 32 inkvalade till helgens slutspel, som genomfördes i ett minst sagt skiftande väder på Falköpings GK.

– Men vi fick i alla fall avsluta i strålande solsken och det var på något vis symboliskt för tävlingen, fortsatte Peter Fritzson.

Undan för undan slogs lag ut. Till slut var det bara två kvar och det var bäddat för en intressant final.

Andra raka finalen
Det ena finallaget var Joker, som består av makarna Torbjörn och Kerstin Johansson. Noterbart är att Joker var i final också i höstas.

– Precis som nu så drog vi det kortaste strået i finalen, men vi är självfallet väldigt nöjda ändå och vill gärna passa på att hylla OOB, som spelade jättebra golf och som absolut är en värdig vinnare av FT-ligan, sa Torbjörn och Kerstin.

Ja, det blev alltså OOB som vann.

– Namnet OOB står för out of bounds. Varför vi heter det? Ja, det finns faktiskt ingen egentlig tanke bakom den namnet. Det var bara något vi högg till med i samband med att vi ”fem i tolv” anmälde oss till den första upplagan av FT-ligan, förklarade Andreas Götlind.

Jämnt i gruppen
Faktum är att OOB hade det jobbigare att komma till slutspelet än att sedan ta hem slutsegern.

– Ja, det var jättejämnt mellan flera lag i vår grupp. Bland annat förlorade vi en match. Det blev för övrigt vår enda förlust under våren och det var Stefan Svensson och Mikael Josefsson som slog oss, berättade Per Westerberg.

Eftersom både Per och Andreas är singelhandicapare hade de slag emot sig i nästan alla matcher i FT-ligan.

– Utom i en match. Det var mot nyss nämnda Stefan och Mikael. Mot dessa hade vi slag med oss, men ironiskt nog var det alltså den matchen vi förlorade.

Under den gångna helgens slutspel var OOB illa ute en gång. Det var i kvartsfinalen mot Tee-gell, ett lag som hade hela tolv slag på OOB över de nio hålen.

– När det var två hål kvar låg vi under, men så vann vi både det näst sista och det sista hålet och gick vidare. Det hela avgjordes i puttningen på den sista greenen, sa Per och Andreas.

Fick en drömstart
Själva finalen blev inte alltför dramatisk.

– Nej, vi fick en pangstart och vann såväl det första som det andra hålet. Med 2-0 i ryggen kunde vi sedan spela ganska avslappnat och efter nio hål hade vi ökat på till 4-0.

Sedan hände det inte så mycket under den andra halvans inledande hål, men på det 14:e hålet tog matchen slut. Joker fann för gott att ge upp sedan man fastnat i en bunker på högersidan om green.

– Det var ett felbeslut av oss att satsa på den boll som låg i bunkern efter utslagen, erkände Torbjörn och Kerstin.

Hyllade spelformen
Efteråt hyllade vinnarlaget den spelform som FT-ligan genomförs i, alltså matchspel över 9 hål greensome.

– Dels är det väldigt kul med partävlingar och sedan är just matchspel en extra krydda. Då gör det inget om man gör bort sig totalt på ett hål, det är bara att komma igen på nästa.

Har troligen inte tid
På tal om att komma igen, så gör FT-ligan det i augusti, men förmodligen kommer då inte OOB att vara med för att försöka att försvara sin titel.

– Jag har hockeyn att tänka på och Per är inne i slutspurten av fotbollssäsongen. Samtidigt är tävlingen väldigt rolig, så vi får väl se hur det blir i slutändan.

I övrigt spelar faktiskt inte Per och Andreas speciellt mycket golf för dagen, detta av just tidsskäl.

– Förutom FT-ligans matchen så har det bara blivit två 18-hålsrundor hittills i år, skrattade de.

FT-ligan, golf, slutspel:

Final: OOB-Joker 5/4.

Match om tredje pris: Snyggt Par-Team Carlsberg 6/5.

Övriga placeringar:

5-8: Team Oskar, Team Lädersjuan, Tee-gell, Due.

9-16: AIK/Halmstad, Dansöörerna, Karlssons, Chip Å Putt, Topeja, Kajo, Nabben, Labbe o Lisa.

17-31: Johanssons x 2, Snöret & Hammaren, Hon & Han, Far å son, Be the ball, 2 Plikt, Team Fea, Greenday, Markabäckens vänner, Mobergarna, Sol & Vår, Skaradrivers, Töerntörparna, Chip’n Dales, Leftover.

Kapten Hook kom inte till spel.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners