Se vår webbkamera LIVE Hem

Ett medlemskåseri

Mitt i säsongen

Vilken sommar, vilken fantastisk bana, vilken Bergavecka och vilken aktivitet i klubben ! Och då är bara halva säsongen gången. Vilket år det kan bli för golfklubben. Det är lätt att bli smått lyrisk  då man ser resultatet  av den rehabilitering golfklubben genomgått. Från att ha varit ett fall för akuten har klubben efter framgångsrika intensivvårdsinsatser frisknat till och kommit till god hälsa. Hur var det Mark Twain sa; ryktet om klubbens död var betydligt överdrivet även om det sista andetaget var väldigt nära. Snyggt jobbat på alla kanter.

 

När jag började spela golf  i tidernas begynnelse  läste jag en artikel i Svensk Golf  om att några spelare hade gått  på sin egen ålder. Det vill säga ett bruttoresultat som var i paritet med den egna åldern. Det var häftigt tyckte jag och hoppades av den anledningen att jag skulle bli 100 år eller kanske mera.

 

Nu har det dock skett vid inte mindre än tre tillfällen. En gång till och med ett slag lägre än åldern. Hur har detta blivit möjligt ? Jo, från och med i år har jag enligt åldern börjat spela från röd tee. Det fick Berndt Klaar att med glimten i ögat kommentera: När gammal man blir trött spelar han från rött, vilket genast parerades av Bosse Peterson med: När gammal man är seg och ful, fortsätter han från gul.

 

Det är en helt ny golfupplevelse som öppnat sig. Man känner sig ung på nytt och resultaten har glädjande nog kommit. Ja så pass bra, att jag anmälde mig till RM för H-75. Det blev en angenäm upplevelse, att i ett stekhett Västerås mäta krafterna med 68 andra förhoppningsfulla gentlemän där alla spelade från röd tee. Den som blev mest överraskad av resultatet  är nog jag själv. Efter första dagens spel delade jag 5:e plats på 80 slag för att sedan sista dagen gå på 77 slag och blev därmed överraskande tvåa, ett slag efter segraren. Om inte om funnits i form av en förarglig trippel på hål nio sista dagen, så vet man inte hur det hade gått. Om inte, är nog den fras och den faktor, som varenda golfare använder minst 15 gånger after varje golfronda.  

 

Banan i kanonskick

Mina oförbehållsamma gratulationer till Christer Larsson och hans medarbetare för Bergabanans utomordentligt fina kondition. Det är en ren fröjd att spela på Berga och det är en ren glädje att höra greenfeespelarna ösa beröm över banans greener, foregreener, fairways och teer. Vi som såg och spelade banan i början av maj kan inte rubricera det som har hänt med banan på annat sätt än som ett mirakel. Men mirakel är det dock inte blott och bart utan en följd av ett målmedvetet hårt arbete och gott handlag från Christer och övriga i banverket.

 

Vår bana tål vilka jämförelser som helst och vi har all anledning att vara stolta och glada över vår golfanläggning - en klubb och bana av yppersta svensk klass. Det är bara att buga och tacka banverket, kansliet och styrelsen. 

 

Spela och njut

En fantastisk sommar så här långt och allt talar för att augusti och september kan bli lika fina. Bättre än så här kan vi som medlemmar och golfutövare  inte ha det vare sig i Falköping eller någon annan stans. Samla all solenergi och så många trevliga golfupplevelser ni bara kan. Tids nog kommer mörkret, regnet och rusket och då behövs energin och upplevelserna för att få dessa dagar att bli lite drägligare. 

 

Fortsatt trevlig sommar

 

Yngve Pettersson 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners