Se vår webbkamera LIVE Hem

Årets KM är avgjort

Då var årets KM avgjort....
 
Igår lördagen den  31 juli spelades KM åldersklasser och första dagen i Herr-och damklassen.
Väldigt roligt att det var så många som vill vara med och detta gjorde att vi fick lägga först start 07.20 för att hinna runt två rundor. Och inte mycket gjorde väl det för det var en behaglig dag med sol. Bra förutsättningar för bra spel alltså. Och det fick vi.
 
I vår juniorklass H 21 segrare David Johansson på 144 slag (74-70) Brutto. Han följdes av Gustav Andersson 163 slag (82-81) och därefter kom Martin Odh på 165 slag (82-83).
Bästa nettoresultat: David Johansson 140 slag (72-68)
 
David Johansson, Gustav Andersson, Martin Odh
 
 
I klassen H 35 var det lite jämnare inför seger. Men den som var kyligast i slutändan var Christian Nilsson som slutade sina två ronder på 151 slag (72-79). Fyra slag efter på 155 slag (76-79) kom Lars Jernmo.
Bästa nettoresultat: Christian Nilsson 141 (67-74)
 
Lars Jernmo, Christian Nilsson
 
H 45 präglades av tre rutinerade golfspelare i täten. Men det är inte över förrän det är över. Peter Ingvarsson vann på 152 slag (75-77), sex slag före Pål Gyllensvaan 185 (80-78). Trea blev Jonas Widing på 161 slag (80-81).
Bästa nettoresultat: Magnus Lindblom 144 slag ( 72-72)
 
Tre glada pojkar, Jonas Widing, Peter Ingvarsson, Pål Gyllensvaan
 
H-55 spelade 27 hål och Bo Björklund spelade två bra rundor som räckte till vinst. Han vann på 116 slag (78-38). Tvåa blev Håkan Johansson på 122 slag (79-43).
Bästa nettoresultat: Bo Björklund 105 slag ( 71-34)
 
Likaså H-65 spelade 27 hål och med 11 slags marginal vann Arne Thörnqvist på 117 slag (80-37). Tvåan följdes av Arne Berggren, 128 slag (85-43).
Bästa Nettoresultat: Arne Thörnqvist 108 (74-34)
 
...........................................................................................................................................................
 
Idag söndag (1/8) avgjordes KM Herrar  Damer och D21. Tyvärr var det endast tre damer, eller rättare sagt tjejer med och tävla detta år. Vi hoppas att fler damer och tjejer vill vara med nästa år. 
 
Dam- och D 21-klassen spelades över två dagar 18+18.
 
Efter en kanonrunda första dagen hade Elin Odh ett bra grepp om första platsen. Det höll i sig hela vägen till målet idag och hon vann på 156 slag (74-82). Systarna Ingvarsson slutade på 167 slag (85-82) för Amanda och 181 slag (90-91) för Olivia. Bra kämpat alla tre.
 
Herrklassen spelades på lördagen från gul tee med 37 st startande. Efter första dagens 36 hål var det spel om ett nettopris. Bästa nettoresultatet var David Johansson som stod för.
Efter denna dag var det också cut. De 18 bästa resultaten gick vidare till spel på söndagen för att göra upp om KM.
Efter dagens första runda (tredje totalt) på söndagen med lite lätt regn hade David ledningen med  4 slag före Peter Ingvarsson. Med massa god mat i magen som tillagades av vår duktiga krögare var det dags att ge sig ut på finalrundan. Regnet tilltog och blev värre, men killarna kämpade på. Ett tag såg det svårt ut att fortsätta då regnet la sig mer och mer på greenerna och det var svårt att hitta en mindre torr plats på fairway.
- Det var väl inget sa Stefan Svensson med glimten i ögat som gjorde ett mirakel slag både över och i vattnet på green på trean. Men i rådande diskussion om att bryta spelet avtog regnet och solen började kika igenom molnen och det såg ut att spricka upp. Och tur var väl det att vi fortsatte tävlingen för de sista 9 hålen spelades i strålande solsken över våra grabbar. Banarbetarna låg ett steg före hela tiden med att se till att få bort så mycket vatten som gick på greenerna.
Men en person skulle stå som segrare...
Och det blev David Johansson som segrade efter fyra rundor, 304 slag med tre slag före Peter Ingvarsson 307 slag. Det var en hård kamp och Peter tog in på Davids ledning på sista rundan. Men kom inte ända fram.
 
David Johansson, Peter Ingvarsson, Christian Nilsson, Fredrik Åkermark.
Våra duktiga tjejer Elin Odh, Amanda Ingvarsson och Olivia Ingvarsson
 
Bra kämpat alla deltagare och tack för ert engagemang och positivitet.
 
Ett stort tack till Carl-Åke Ungh och Olle Silfverstrand som skötte starten och uppdatering av resultattavlan kanonbra. Utan er hade det inte gått så smidigt.
 
Tack till Charlotte, min högra hand inne på kansliet för all hjälp de här två dagarna.
 
Alla banarbetare ska ha en stor eloge för arbetet på banan. Spelarna var mycket nöjda med skicket på banan denna helg.
 
Ni som inte var med detta år har nu ett år på er framöver att träna till detta. Vi hoppas på att KM blir större med fler deltagare. Både tjejer, killar, damer och herrar.
 
Nu suger vi på denna karamellen ett tag till och ser fram emot KM foursome, som vi hoppas blir en kanon tävling.
 
Vi ses på Berga
 
Anna
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners