Se vår webbkamera LIVE Hem

Fredrik Pettersson vinnare på Swedish Open och HandiTouren

Den 2-3 augusti avgjordes Swedish Open i Handigolf på Söderby GK i Uppsala. Fredrik Pettersson  från vår golfklubb var där för att spela om en framskjuten placering.
 
-Det var mycket bra arrangerat säger Fredrik. Man märker direkt om arrangörsklubben ger hundra procent i sådana här stora tävlingar.
 
Och stor tävling var det. Swedish Open som spelats vartannat år ingick som en deltävling på Handigolftouren. I årets upplaga av Swedish Open deltog ett 70-tal spelare i fyta klasser, från 10 länder. Spanien, Italien, Frankrike, Holland, Tyskland, England, Finland, Danmark, Norge och Sverige.
 
HandiGolf Tour är en nationell tour för funktionshindrade golfare. Det betyder att tourens deltävlingar spelas över två dagar med möjlighet till inspel dagen före tävlingen.
 
Fredrik spelade in i söndags och var mycket nöjd med banan.
-Kanonfin bana var det, så det var verkligen roligt.
 
I HandiGolf touren har man tre klasser A-, B-, och C-klass. C-klassen spelas i Poängbogey.
Efter första dagen med mycket regn låg jag sexa med 29 poäng, 7 poäng efter ledande hemmaspelaren Ludvig Persson 36 poäng.
 
Men på tisdagen skulle det bli annat. Mycket bättre väder och bättre spel för Fredrik. Han spelade på 39 poäng och det räckte till seger.
 
Resultat C-klassen
1. Fredrik Pettersson, Falköpings GK 68 p
2. Nils-Erik Nilsson, Varbergs GK, 67 p
3 Toni Vihainen, Helsingfors 66 p
 
Nu hoppas han snart på att få komma upp i B-klassen och tävla.
 
Lycka till nästa tävling Fredrik som går på Öresunds GK.


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners