Se vår webbkamera LIVE Hem

Riksfinalen är över för i år

Skandia Cup hamnade i år hos oss i Falköping. Och det ska vi vara stolta över. Men augusti har inte varit så snäll mot oss rent väderleksmässigt. Då det nästan känns som om hela den gångna månaden har regnat bort. Regnet drabbade oss hårt. Och det var bara att hålla tummarna för att det skulle bli uppehåll några dagar och börja blåsa ordentligt så det kunde torka upp i backen.
Och till slut inte en dag försent stängdes kranen äntligen av och det började torka upp. Dock var detta i början på denna vecka så man var ändå lite orolig för hur mycket som kunde torka upp. Men med mycket hårt arbete från våra bankillar och väder som var med oss kunde de preparera banan och greenerna ordentligt inför fredagen då inspelet för Skandia Cup.
 
Cirka 130 ungdomar beräknades vara med i tävlingen och majoriteten av dom kom på fredagen för att "känna lite på underlaget" och lära känna banan. Fortfarande torrt och fint ute med solsken anlände de från hela Sveriges rike.
 
På kvällen bjöds alla spelarna in till en spelarmiddag i klubbhuset med mat och information från TD:n (Tournament Director), Fredrik Månsson och  Tävlingsledaren Peter Fritzson.
 
         
 
Lördagens spel blev en aning försenat på morgonen på grund av frosten. Men värre med frosten var det idag (söndag).
Första start skulle vara  kl 08.00 men på grund av kylan flyttades starten fram 50 min.
De första som skulle ge sig på att krossa banan var flickor och pojkar i 13 årsklassen. Start från två tee:s hål 1 och hål 10. Däribland hade Falköping två hemmaspelare. Olivia Ingvarsson och Gustav Andersson. Olivia slutade på en bra 6:e plats efter två dagar och Gustav fick lite revansch från gårdagen och slutade på en välförtjänst 4:e plats.
 
Mycket starkt jobbat Olivia och Gustav. Njut av det här och satsa igen nästa år. 
 
När flickor och pojkar 13-14 hade spelat färdigt var det dags för prisutdelning.
TD:n Fredrik Månsson hade vid sin sida vid prisutdelningen vår Ordförande från Västra Götalands Golfdistrikt Håkan Andersson och vår klubbchef och som tävlingsledare denna helg Peter Fritzson.
 
 
Vinnare i F-13 klassen blev Filippa Möörk från Sunne GK. Och i P 13 vann Simon Hellholm i från Vreta Kloster. 1:a priset i varje klass är inte nådigt ska tilläggas. Ett landslagsuppdrag mot Danmark samt ett presentkort.
 
Filippa Möörk
Simon Hellholm
 
Vinnare i F 14 blev Linnea Ström som gick 2 under par idag och slutade totalt på par efter två ronder.
I P 14 vann Oliver Gillberg ifrån Kårsta GK.
Linnea Ström
 
Oliver Gillberg
 
Flickor och Pojkar 15 och 16 hade start kl 12.30 men flyttades fram till klockan 13.10. Också där start från två tee:s. Det var många nervösa och nyfikna föräldrar som samlades kring leaderborden denna dag.
I Flickor 15 spelade Olivias syster Amanda Ingvarsson. Amanda har under helgen gjort en mycket bra insats och slutade på 8:e plats. Bra kämpat Amanda och du ger dig inte i första taget, så ladda inför nästa år och nästa riksfinal.
 
 
Flickor 15 vanns av Sofie Nilsson Heiskanen från Lunds Akademiska GK.
 
 
Tobias Edén från Karlstads GK vann pojkar 15 och får med sig två bra rundor i bagaget hem med slutresultat 5 under par. 
 
De äldsta ålderklasserna flickor och pojkar 16 spelade 15 hål på grund av mörkret denna avslutningsdag och vanns av Emma Nilsson från Kristianstads GK och Adam Hjalmarsson från Örebro.
 
 
Mycket starkt jobbat alla deltagare och hoppas ni hade en rolig helg hos oss i Falköping.
 
Falköpings Golfklubb fick i samband med den första prisutdelningen en plakett från Svenska Golfförbundet för att vi arrangerat Skandia Cup Riksfinal. Denna plakett kommer att sättas upp i klubbhuset. 
Den är till alla er som gjort denna tävling så lyckad. Till banpersonalen för ert hårda arbete med banan de sista veckorna då vädret inte var med oss. Men still slut blev det uppehåll och ni har gjort ett fantastiskt jobb med hela banan och alla greener.
Tack till alla funktionärer som hjälpt till och ställt upp denna helg. Utan er hade det inte varit lätt. Vilka fantastiska medlemmar vi har. Några har till och med hjälpt till i disken hos krögaren.
Till mina kollegor på kansliet för ett gott arbete.
 
 
Alla som på något sätt varit med och engagerat sig både under och inför Skanida Cup ska ha en liten bit av denna plakett.
 
 
Tack allesammans för en fanstisk helg och på återseende.
 
 
 
 
 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners