Se vår webbkamera LIVE Hem

Kvalet till Nordea Tour 2011, David slutade på 32:a plats

Nordea Tour kvalet inför 2011 är igång.

 

På herrsidan har man ett kval varje höst på tre olika banor i Skåne, där de 12 bästa på varje spelplats får möjlighet att spela nästa år på Nordea Tour som är Sveriges högsta och bästa golftour, innan de duktigaste så småningom hamnar på touren i Europa. Tävlingen spelas över 54 hål. Cut efter 36 hål. De 50 bästa plus delningar går vidare till rond 3. De 50 bästa plus delningar som klarar kvalgränsen (efter 36 hål) hamnar i en kategori som innebär spel på vissa tävlingar  på Nordea Tour nästa år.

 

Falköping har en spelare med. David Johansson finns nu nere i Skåne och spelar kvalet på Österlens GK. Österlen har flera banor och tävlingen spelas på banan Djupadal för er som kanske har varit där.

 
Dag 3 fredag 8/10
 
Gårdagen blev inte riktigt som David hade tänkt sig. Men ibland är det lite tuffare helt enkelt.
David spelade igår på 80 slag (39-41). vilekt innebär att han hamnade slutligen på 32:a plats.
- Spelet hade jag men jag hade probelm med puttningen, så det är jag missnöjd med. Jag har haft det svårputtat under hela kvalet men idag tappade jag ännu mer på det.
- Överlag är jag nöjd med min insats, visst hade jag kunnat göra bättre för det vet jag ju att jag kan. Jag har ju mer att ge, men det är bara att acceptera att det inte gick hela vägen. men ajg spelar inte om några prispengar på denna tävlingen utan målet var att klara cuten, och efter det få en så bra placering som möjligt.
Det är nämligen så att ju bättre placering man får efter dag 2 desto bättre möjligheter har man på Nordea Tour 2011.
Så nu återstår det att se hur 2011s säsong ser ut för David. Men vi håller tummarna för att han har fått ännu mer blodad tand och känner sig laddad för det.
 
Bra kämpat David och lycka till i fortsättningen
 
Dag 2 torsdag 7/10
 
Efter gårdagens spel (torsdag) var David riktigt nöjd emd sitt spel. Han spelade upp sig några placeringar som innebar att han klarade cuten till dagens spel.
- ja, jag är nöjd. Det var bara några bogeys på hål två och tre som var lite onödiga. Båda gångerna drog jag bollen åt vänster och på hål två hamnade jag i en ensam buske på banan som jag fick droppa mig fri ifrån. Men det blev bara bogey som tur va. Men efter hål fyra ordnade jag upp upp det och började spela riktigt bra, trots regnet så höll jag ihop det. Och de sista nio är jag riktigt nöjd med. Men det blev bättre väder då också. De spelades i nästan enbart uppehåll. Fast man vågade ändå inte ta bort regnskyddet, säger david och och småskrattar.
 
- Eftersom jag gick vidare till spel idag, vill jag givetvis försöka klättra lite i resultatlistan. Jag spelar inte för någon toppplacering om pris. Utan kvalet för mig var det viktigaste att klara cuten så jag får möjlighet att spela några tävlingar på Nordea Tour nästa år.
 
Men nu när läget är såhär har David givetvis satt upp nya mål. David säger att det vore roligt att hamna på topp 10 på Djupadal.
- Spelar jag som jag gjorde igår de sista nio så tror jag att jag har bra chans att hamna runt topp 10.
 
David kan vi följa på nedanstående länk. Han går upp kl 8.30. Så nu håller vi tummarna.
 
 
Dag 1 onsdag 6/10
Blåsten gjorde det besvärligt för grabbarna och enligt David blåste det rejält
- Ja det blåste ungefär 11 m/sek. Och när det blåser så är blir det inte lätt.

 

Men spelet kändes bra för David, han höll bollen i spel hela tiden men om han tappade slag så var det runt och på greenerna. För det var svåra greener.

- Det var inte lätt att slå mot pinnen då de oftast stod i kanterna av greenen följt av ett avrinningsområde. Man var tvungen att slå bollen högt för det var så hårda greener och för att få stopp på den, men i den vinden när bollen kommer upp så högt i luften är den ibland svår att hantera.

- Banan är mycket bra,  i toppskick men som sagt väldigt blåsigt. Hål 18 är 625 m från vit tee rakt in i motvinden så man har lite att bita i.

 

David hade 39 slag första nio och 40 sista (par 71).
- Jag är nöjd med spelet, men puttade bort mig på några hål. Men det är skönt och känna att kapaciteten finns, och det är bara att ladda för dagens runda.

 

David ligger för närvarande på delad 42:a plats vilket innebär att han ligger på rätt sidan kvalgränsen för spel på vissa Nordea tävlingar nästa år.

 

 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners