Se vår webbkamera LIVE Hem

Micael Hellberg ny ordf. i bankommittén

Han har egentligen ingen kunskap om skötsel av grönytor. Med med ett brinnande intresse, en stor portion lyhördhet och täta kontakter med banpersonalen hoppas ändå 48-årige Micael Hellberg kunna bli en bra ordförande för bankommittén på Falköpings Golfklubb. "Första året räknar jag med att bli ett riktigt läroår", hälsar Micael.
Micael Hellberg

Det senaste tillskottet i styrelsen för Falköpings Golfklubb är Micael Hellberg, en 48-årig egenföretagare från Falköping. Han är sedan länge medlem i klubben och ingår i FGK:s mycket duktiga H45-lag.

Micaels främsta roll i styrelsearbetet är att vara ordförande för en av klubbens absolut viktigaste komittéer, nämligen bankommittén. Han efterträder därmed Lars-Åke Thor, som avgick vid senaste årsmötet.
- Det här var väl inte riktigt vad jag väntade mig när jag tackade ja till att jobba i styrelsen. Jag menar, jag kan ju inget om banskötsel eller grönytor, säger Micael.

Antog utmaningen
Men ändå antog han alltså utmaningen.
- Jag gjorde det av den anledningen att banpersonalen ville se mig i den här rollen, fortsätter han.
Och det är just dialogen och samarbetet med banpersonalen - och även den mycket nyttiga worktouren - som han ser som det allra viktigaste i sitt uppdrag.
- Vi har en väldigt kompetent banpersonal och killarna gör ett riktigt bra jobb. Nu hoppas jag att de kan lära mig en del om själva banan samtidigt som jag kan bistå med saker som planering och uppföljning, berättar Hellberg.

Ska spela med alla
Men Micael tänker inte lyssna enbart på banpersonalen. Nej, han är också ute efter att skaffa sig en klar och tydlig bild över vad spelarna på banan, såväl klubbmedlemmar som greenfeegäster, anser.
- Mitt mål är att under säsongen spela golf med spelare ur alla kategorier. Låg- och höghandicapare, unga och gamla, män och kvinnor.
 
Vad är ditt ditt syfte med detta?
- Jo, jag anser vi i FGK inte kan ha som mål att vår bana enbart skall passa spelare med singelhandicap. Vi får inte glömma bort att vi har väldigt många medlemmar i gruppen 15-30 i handicap. Även många greenfeegäster återfinns i den kategorin. Så inte minst för vår ekonomi är det viktigt att ha en bana som tilltalar dessa, berättar han.

Semiruff tillbaka
Redan nu har Micael, tillsammans med banpersonalen, tagit ett par beslut om förändringar ute på banan.
- Det är inga jättegrejer, men det är i alla fall ett par icke helt oväsentliga detaljer som vi hoppas ska uppskattas. Det ena är att vi skall återinföra semiruff på banan. Den försvann förra året i syfte att klipptiden skulle bli kortare.
- Det andra är att teekulorna skall flyttas varje morgon och att samtidigt våra nya uppsamlingskärl för avslagna peggar skall tömmas. Jag anser att det är viktigt att varje tee ger ett fräscht och välkomnande intryck.
 
Micael fortsätter:
- Jag har själv spelat golf på många olika banor och vet vad man som gäst vill ha. Det är i första hand välskötta bunkrar, greener och tees. Därför anser jag att det är väldigt viktigt att hålla efter dessa delar på banan extra mycket.
Men han är noga med att betona att alla människor på banan här har ett stort ansvar.
- Glöm inte de skyldigheter du har som spelare. Se till att laga nedslagsmärken, lägg tillbaka uppslagen torv och kratta ordentligt i banans bunkrar. Om detta sköts blir banarbetarnas arbete lättare och samtidigt ökar chanser att vi kan presentera en bana i toppskick både för oss själva och för våra gäster.

Ge Micael synpunkter!
Men kanske finns det fler saker att jobba med för bankommittén och dess nyvalde ordförande.
- Det kan det absolut göra. Det är därför som jag nu under mitt första år i den här rollen skall försöka spela golf med så många olika människor som möjligt för att därvid skaffa mig en uppfattning om hur folk vill ha det, avslutar Micael Hellberg.

&12288;
För den som har synpunkter kring banan på Falköpings GK går det alldeles utmärkt att skicka ett mejl till Micael Hellberg, som lovar att svara så fort han hinner. Mejla till micael.hellberg@telia.com


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners