Se vår webbkamera LIVE Hem

Skandia Cup avgjordes i särspel

På fredagsmorgonen (17/6), andra dagen på sommarlovet var det dags för Skandia Cup Klubbkval. Regnet hägrade över hela goflbanan när tävlingen började
klockan 8.

Men 22 st juniorer upp till 16 år trotsade regnet och gav sig ut för en match. Inte bara mot varandra och resultaten utan också mot vädret.

Världens största golftävling för juniorer, Skandia Cup är unik inte bara till sin omfattning utan även till sin form. Skandia Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till 16 år kan delta. När tävlingen närmar sig Riksfinal möts de bästa i respektive åldersklass och spelar om epitetet ”bäst i Sverige”.

De två bästa i varje åldersklass går vidare till Gruppkvalet. Därefter gäller det att komma till Regionskvalet. Lyckas man bra där är man med i Riksfinalen.

Först ut denna dag var tjejerna i F-13 klassen. Dock bara två stycken tävlande så båda gick vidare till gruppkvalet.
1:a Klara Elmersson
2:a Ellen Andersson


Med dessa solstrålar kom solen också. Klara och Ellen.

F-14 klassen hade också enbart två stycken spelare. Elin Odh tog hem segern före Olivia Ingvarsson. Men båda går vidare till Gruppkvalet.


Våra tjejer Olivia och Elin

Killar P-13 hade däremot fler deltagare. de var 7 stycken som skulle göra upp om två platser. Ludwig slutade som segrare efter 18 hål. Andra platsen skulle behöva avgöras genom särspel mellan Adam Karlsson och Martin Berggren då de slutade på lika resultat efter 18 hål. Efter 2 särspelshål stod Martin som segrare.


Tyvärr lyckades vi inte få med alla på kort. Saknas på bilden gör Mårten Kjellberg och Felix Green. Men här är några av våra P-13 killar. Oliver, Ludwig, Adam, Benjamin och Martin.

Killarna i 14 årsklassen hade likaså två platser att göra upp om. Och där drog Gustav Andersson det längsta stråt följt av Hannes Erikson.


Eric, Hannes, Gustav och Pontus

För tjejerna i F-16 var det sista chansen att få vara med på denan tävling. Och de två som för sista gången gick vidare blev Amanda Ingvarsson och Ida Adolfsson.


Elin, Amanda, Rebecca och Ida.

P-16 hade en spännande avslutning. efter 18 hål stod Simon Sjögren som segrare med ett slag. Och på delad andra plats var Timmy Ravnell och Johan Sundén. Särspel blev det och efter ett hål kunde Johan ta den sista biljetten till Guppkvalet.
Tyvärr hann vi inte få killarna på bild denna.

Mycket bra jobbat ALLA deltagare denna dag.

Grattis till er som gick vidare och lycka till i Gruppkvalet.GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners