Se vår webbkamera LIVE Hem

De var båda på Råsunda 1946 – av Tommy Wahlsten

Klubben hade för några veckor sedan ett fint besök av en av klubbens grundare. Tommy Wahlsten skickade dessa rader till klubben.

Den 21 juli 1946 spelade AIK semifinal i Svenska Cupen hemma på Råsunda. På pressläktaren satt den sedan ett halvår på Idrottsbladet anställde sportjournalisten Ragnar Edvardson (signaturen Edvard) och han skrev så här om div II-laget Åtvidabergs målvakt Stig Nilsson – Beremark  (Åtvid vann matchen med 2-1):
 
 Stig imponerade med ett rappt grepp och flott arbete i klunga. Han var lika bra på höjd- som markbollar. Stort format på honom.
 
65 år senare sammanför jag de båda för första gången i Falköping. Stig, som också varit målvakt i Allsvenskan för Landskrona BoIS och Ludvika FfI, har bott i Falköping i över 60 år och Ragnar i snart 20 men nu i april träffades de för första gång och de nostalgiska höjdpunkter var många.
 
Båda har f ö också bott i Landskrona. Den 15 juni var Ragnar, 94 år, och Stig, 90,  tillsammans på Berga golfbana där Stig känner sig som hemma (han var med och bildade Falköpings GK 1965).

 
Med på bilden också Tommy Wahlsten, Skövde (redaktör för SFS-Bolletinen som i kommande nummer har ett reportage om Stigs målvaktskarriär.
 
Fotograf: Lars-Olow ”Timpa” Larsson, Örebro
 
SFS = Sveriges Fotbollshistoriker och Statistiker, officiell samarbetspartner till Svenska Fotbollförbundet vad avser svensk fotbollshistoria och statistik.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners