Se vår webbkamera LIVE Hem

FGK:s grand old lady vann Golf Digest Viasat Trophy

Det blev gästspelare som segrade i såväl A- som B-klassen vid Golf Digest Viasat Trophy, men damklassen vanns av en hemmaspelare, nämligen Monica Söderhielm...

Monica Söderhielm spelar in på det 18:e och sista hålet.

Hon är Falköpingsgolfens egen grand old lady.

Monica Söderhielm, 66 år.

I går vann hon sin hittills främsta seger, då hon med resultatet 68 slag netto krossade allt motstånd i damklassen av Golf Digest Viasat Trophy på hemmabanan.

– Enormt kul. Synd bara att jag inte kan ställa upp i Sverigefinalen i september, förklarade Monica.

Det är sällan eller aldrig som Monica Söderhielm gör en dålig golftävling. Allt som oftast, oavsett om det är singel- eller parspel, så är den skickliga Falköpingskvinnan med och hugger i toppen.

Segrarna har inte uteblivit genom åren, men när Golf Digest Viasat Trophy i går gjorde ett gästspel på Falköpings GK, så tog Monica sin hittills främsta seger.

– Ja, åtminstone om man ser till de priser jag erhöll, påpekade hon.

Från det digra prisbordet fick nämligen Monica ta emot en vindjacka, en golfbag, en hotellövernattning inom Norden (gällande en viss kedja) samt en plats i riksfinalen av Golf Digest Viasat Trophy. Denna final spelas på Vidbynäs GK i Nykvarn, en bit utanför Stockholm, den 18 september.

– Dessvärre lär jag få tacka nej till finalplatsen. Jag skall nämligen åka till Italien vid exakt samma tidpunkt, berättade Monica.

Och det går inte att flytta Italienresan?

– Jag tror tyvärr inte det.

Oavsett vilket, så svarade Monica för en enormt fin insats i går. Hon gick runt på 68 slag netto och var hela sju slag före tvåan, Anna Karlsson från Öijareds GK.

– Allting har fungerat perfekt, både det långa spelet och närspelet. Jag gjorde en birdie, i övrigt var det mest par och boogies. Givetvis är jag jättebelåten med min runda, men samtidigt skall sägas att det var perfekta förhållanden idag. Varmt i luften och en strålande fin bana. Då är det inte så svårt att spela bra golf.

Det är lätt att tro att detta var årets bästa runda av Monica Söderhielm, men det förnekar hon.

– Jag har faktiskt spelat ännu bättre vid ett tillfälle i år och det var på Billingens GK, men på hemmaplan var det årets höjdare så här långt, berättade hon.


Vinnare av A-klassen blev Michael Wallenberg från Isaberg GK.

I A-klassen på herrsidan var det hemmaspelare på platserna 2-9, men ingen av dessa nådde alltså ända fram. Det gjorde istället en av många gästspelare denna dag, Michael Wallenberg från Isaberg GK i Hestra. Han gick runt på finfina 67 slag netto och förvisade därmed hemmakillen Karl Andersson till andraplatsen med ett enda slag.

– Jag var här även i tisdags och spelade tävling, Casioslaget. Då lyckades jag lära mig banan så pass bra att det räckte hela vägen nu, sa en glad Wallenberg.


Vinnare av B-klassen, Tomas Karlsson från Götaström GK.

Inte heller i B-klassen för herrar, som den i särklass största sett till antalet spelare, blev det hemmaseger. Bäst av hemmagardet var Göran Söderström, som knep tredjeplatsen med sina 72 slag. Vann, på det strålande resultatet 65 slag, gjorde Tomas Karlsson från Götaström GK och bakom honom följde Jan Hellborg från Ulricehamns GK på 70 slag.

Noterbart är att nästan alla gästande spelare öste beröm över Falköpings GK och dess bana.

– Vi får kontra med att säga att det var väldigt kul att så många spelare från andra klubbar kom och spelade. Samtidigt fick vi ett värdefullt kvitto på att vår anläggning håller för att arrangera tävlingar av bra klass, sa klubbchefen Peter Fritzson.

Tilläggas skall också att gästen Patrik Olsson från Mälarö GK Skytteholm var ytterst nära att göra hole in one på hål 7, där det var ett speciellt pris för närmast hål. Han var nämligen 21 centimeter från koppen…

Under fredagen rullar golfveckan på FGK vidare med den omtyckta klassikern korthålstävlingen. Banan byggs då om för en dag och tävlingen omfattar 18 stycken korthål (par 3).

Resultat

Golf Digest Viasat Trophy, Falköpings GK:

Herrar, A-klassen: 1. Michael Wallenberg, Isaberg GK 67 slag netto, 2. Karl Andersson 68, 3. Bo Björklund 70, 4. Jan Ingelhag 70, 5. Joakim Alfredsson 72, 6. Per Westerberg 72, 7. Stefan Wigholm 72, 8. Roger Ahlin 73, 9. Daniel Lennartsson 73, 10. Patrik Olsson, Mälarö GK Skytteholm 74.

Herrar, B-klassen: 1. Tomas Karlsson, Götaströms GK 65 slag netto, 2. Jan Hellborg, Ulricehamns GK 70, 3. Göran Söderström 72, 4. Ronny Linnarsson 72, 5. Olof Darius 73, 6. Curt Lundström, Vreta Kloster GK 73, 7. Drago Pusic, Isaberg GK 73, 8. Hans Kardell 74, 9. Roland Johansson, Skepparlövs GK 75, 10. Sven-Olof Persson 75.

Damer: 1. Monica Söderhielm 68 slag netto, 2. Anna Karlsson, Öijareds GK 75, 3. Ulla Karnevi, Skövde GK 80, 4. Lena Axelsson 82, 5. Åsa Gustaf-Jansson 84.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners