Se vår webbkamera LIVE Hem

Skräll i herrklassen vid korthålstävlingen

Det har hänt förr. Att en riktig doldis har vunnit herrklassen i korthålstävlingen under golfveckan på Falköpings GK. I fredags hände det igen.Martin Elmersson, som gjorde sitt livs andra golftävling, slog till och vann på 47 slag netto. "Den här tävlingen passade mig perfekt", sa Martin glatt.

Martin Elmersson vann herrklassen i korthålstävlingen 2011.

I en korthålstävling är alla 18 hål specialbyggda för just detta ändamål och längden varierade i detta fall mellan 35 och 135 meter. Alla hålen är därmed par 3, varvid idealresultatet blir 54 slag.

Det var 73 spelare som kom till start, 57 i herr- och 16 i damklassen.

I herrklassen var det inte mindre än 13 spelare som hade bättre resultat än nyss nämnda 54 slag. Vann gjorde en i det närmaste helt okänd spelare, nämligen Martin Elmersson.

– Jag tog grönt kort 2008, men har egentliga bara spelat sporadiskt fram till i år. I måndags, då golfveckan startade, gjorde jag min allra första tävling och det här var min andra, tillika min första singeltävling, berättade Martin.

Och bättre kunde det ju inte ha gått.

– Nej, det här kan jag inte klaga på. Men så var det också en tävling som passade mig perfekt. Det var ju inte långt fram till green och därmed slapp jag alla jobbiga transportslag, som jag brukar kunna placera både här och där, förklarade Elmersson.

Han har ett handicap på 32,5 och därmed hade han förstås många extraslag, detta trots att det rådde 50-procentig handicapreducering i just denna tävling. Men 21 slag var förstås bra att ha och Martin såg till att utnyttja dem perfekt.

– Framförallt gick puttningen riktigt bra, tillade han.

Hur det blir med hans tävlingsspelande framöver står dock skrivet i stjärnorna.

– Vi får väl se. Jag har i alla fall ingen mer tävling inplanerad i dagsläget. Jag behöver nog slipa lite på de långa slagen först, skrattade en nöjd Martin Elmersson.


Vinnare i damklassen blev Agneta Lindblom.

Egentligen är allting tvärtom när det gäller vinnaren i damklassen, Agneta Lindblom.

Eller vad sägs om följande:

Agneta är en mycket rutinerad och meriterad tävlingsspelare.

Agneta spelade tävling igen redan dagen efter (Toyota Cup).

Agnetas främsta styrka inom golfen är de långa slagen.

– Så utifrån det sistnämnda så passar en korthålstävling egentligen inte mig särskilt bra, påpekade hon.

Ändå vann hon damklassen på 48 slag netto.

Detta kräver en förklaring.

– Det skall du få. Jag är väldigt dålig på att chippa, tycker jag själv. Men jag behövde inte göra det särskilt ofta. Jag hade nämligen flytet att placera de flesta utslagen rakt på green och därtill puttade jag bra, sa Agneta.

Hon passade också på att hylla de yttre omständigheterna.

– Banan var kalasfin och vädret perfekt, vindstilla och så, tillade hon.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners