Se vår webbkamera LIVE Hem

Osannolikt raffel i Toyota Cup!

Det var upplagt för seger för Martin Swärd och Mikael Nyström från Hökensås GK. Men de höll inte distansen ut i lördagens kraftprov, Toyota Cup, på Falköpings GK och dalade till en slutlig femteplats. Vann gjorde istället hemmaparet Agneta och Magnus Lindblom. "Vi gjorde helt enkelt inga plumpar", sa Magnus belåtet.

Vinnare efter stort raffel. Hemmapspelarna Magnus och Agneta Lindblom.

I lördags avgjordes den tyngsta tävlingen av dem alla under årets golfvecka på Falköpings GK, nämligen klassikern Toyota Cup över 36 hål för tvåmannalag.

Tävlingen inleds med 18 hål singelspel och fortsätter sedan med 18 hål foursome.


Fantastiskt spelat i singeln av Mikael Nyström, Hökensås GK!


Efter det inledande singelspelet talade väldigt mycket för Hökensåsduon Martin Swärd och Mikael Nyström. De hade ryckt åt sig en jätteledning, inte minst tack vare en närmast osannolik runda av Nyström. Han hade nämligen 69 slag brutto och – efter handicapavdrag – 61 (!) slag netto.

Det var lördagens i särklass mest grymma enskilda prestation.

– Snacka om att spela långt över förväntan. Det var riktigt roligt att få till en sådan runda, förklarade Mikael.

Inför det avslutande foursomespelet hade Hökensåskillarna taktiken klar för sig.

– Det var att försöka gå på vårt handicap. Vi visste att vi skulle bli svårslagna om vi lyckades med det, fortsatte Nyström.

Under de första nio hålen höll de ställningarna rätt så bra, men sedan kom raset.

– Vi har inget att skylla på, det var bara så att vår energi tog slut. Vi orkade bara inte hålla ihop vårt spel, varken Martin eller jag själv. Det kändes som att det var 12-13 hål för mycket för oss, erkände Mikael.

Med resultatet 216 slag hamnade Swärd och Nyström på en slutlig femteplats i resultatlistan, 2,5 slag efter vinnande Magnus och Agneta Lindblom.

Även vinnarna hade det för övrigt jobbigt på slutet i den hetta som rådde utmed banan.

– Det var främst jag som kroknade de sista tre-fyra hålen. Mina slag blev allt kortare och Magnus fick rädda mig vid några tillfällen. Skönt att jag i alla fall fortsatte att putta bra hela vägen, det var en bidragande orsak till att vi kunde vinna, förklarade Agneta Lindblom.

Hon tillade:

– Med tanke på att det var 36 hål och väldigt varmt och krävande, så var det lite slarvigt att inte ha med sig något, typ lite choklad, att stoppa i sig på slutet för att få ny energi.

Magnus kunde bara hålla med.

– Fysiskt var det ingen större fara, men mentalt var de tre-fyra sista hålen oerhört jobbiga. Man var väldigt trött i huvudet.

Men detta till trots så lyckades alltså makarna Lindblom rida ut stormen och vinna Toyota Cup, endast 0,5 slag före Fredrik och Ludwig Åkermark, som i sin tur var 0,5 slag före Simon och Elin Odh, som i sin tur var 0,5 slag före Magnus Millberg och Mikael Borgedahl från Ulricehamns GK. Snacka om tät slutstrid!

Vad var det så som avgjorde till makarna Lindbloms fördel?

– Dels gjorde vi var sin riktigt bra singeltävling. Agneta gick på handicap och jag själv ett slag under handicap. Och att just jag spelade så bra var lite överraskande. Jag har nämligen haft svårt att gå på mitt handicap på sistone, påpekade Magnus Lindblom.

Sedan flera år tillbaka är Lindbloms ett erkänt duktig foursomepar på Falköpings GK, så att det gick bra för dem där, 70 slag netto, var ingen skräll alls.

– Vi spelade väldigt stabilt, nästan helt utan plumpar. Det var par och boogie mest hela tiden och eftersom vi hade 20 extraslag att gå på, så klarade vi oss gott på det, menade Magnus.

Totalt deltog 42 par i årets upplaga av Toyota Cup.

Resultat
Toyota Cup, Falköpings GK:

1. Agneta Lindblom/Magnus Lindblom 213 slag netto, 2. Fredrik Åkermark/Ludwig Åkermark 213,5, 3. Elin Odh/Simon Odh 214, 4. Magnus Millberg/Mikael Borgedahl, Ulricehamns GK, 5. Martin Swärd/Mikael Nyström, Hökensås GK 216, 6. Lars Jernmo/Patrik Sävman 219, 7. Roger Hermansson/Fritiof Andersson 220,5, 8. Mikael Josefsson/Stefan Svensson 221,5, 9. Sune Falck/Barbro Thörnqvist 222,5, 10. Egil Georgsson/Ingvar Larsson 223,5, 11. Mahendra Patel/Gunilla Paulsson 224,5, 12. Roger Ahlin/Mats Ekman 225,5, 13. Simon Sjögren/Johan Sundén 226,5, 14. Olivia Ingvarsson/Amanda Ingvarsson 227, 15. Markus Johansson/Martin Odh 228, 16. Sven-Åke Andersson/Jan Karlsson 228, 17. Staffan Dverstorp/Pär Hallberg 229, 18. Mikael Kristiansson/Raymond Touma, Skövde GK/FGK 230, 19. Jesper Broberg/Camilla Melcker, Skövde GK/FGK 231, 20. Kristian Eriksson/Michael Wallenberg, Isaberg GK 231,5.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners