Se vår webbkamera LIVE Hem

Turkiet Golf Cup avslutade fin golfvecka

Golfveckan på Falköpings GK 2011 är till ända. Årets sista vinnare blev Anette och Erik Knutsson från Lundsbrunns GK, som på söndagen tog hem Turkiet Golf Cup. Därmed får mor och son resa till nyss nämnda land och spela golf den 3-10 december i år.

Vinnare av Turkiet Golf Cup, Erik och Anette Knutsson från Lundsbrunns GK.


Totalt gjordes det 766 starter i årets golfvecka.

Den sjunde och sista tävlingen i Falköpings GK:s golfvecka 2011 var alltså Turkiet Golf Cup. Denna tävling var öppen för tvåmannalag och spelades som en scramble.
52 lag, alltså 104 spelare, mötte upp. Många av deltagarna kom från andra klubbar än Falköping och såväl första- som andraplatsen togs av gästspelare.

Det blev för övrigt väldigt rafflande i toppen med två lag på exakt samma resultat, 62,5 slag netto. Vinnare i kraft av lägre spelhandicap blev Anette och Erik Knutsson från Lundsbrunns GK.

Anette är för övrigt ordförande i nyss nämnda klubb och får nu ta med sig sin son och resa till Turkiet för att spela golf under en hel vecka i början av december månad.

- Jag får verkligen tacka Erik för att det gick så här bra. Han sa nämligen till mig på skarpen efter några hål, typ "nu får du allt skärpa till dig" och då gjorde jag det, förklarade Anette Knutsson i sitt tacktal.

På andra plats, snöpligt besegrade i kampen om resan, kom paret Anders Karlsson och Therese Bonander från Billingens GK. Anders är för övrigt klubbchef på nyss nämnda klubb.

Bästa hemmagäng kom på tredje plats och det var Sten-Åke Nilsson och Marcus Gunnarsson, killarna som vann Experts Bergadubbel i onsdags, men som åkte hem och därmed missade prisutdelningen. Den här gången var en av dem, Sten-Åke, kvar och kunde hämta ut deras minst sagt välförtjänta priser.

Och på fjärde plats kom de två killar från Hökensås GK, Mikael Nyström och Martin Swärd, som så snöpligt tappade den till synes klara segern i Toyota Cup dagen innan.

Efter Turkiet Golf Cup var det dags för FGK:s klubbchef Peter Fritzson att summera årets golfvecka och det gjorde han så här:

- Deltagarantalet var 766 personer. Det var en ökning med 72 personer jämfört med i fjol, men å andra sidan var det en tävling mer i år. Glädjande har också varit att vi har sett ovanligt många greenfeegäster i våra tävlingar och så har vi förstås haft en väldig tur med vädret.

- På minussidan har vi onsdagens felaktiga resultatlista, som låg till grund för att vi ropade ut fel vinnare i A-klassen. En sådan plump skall vi inte behöva åstadkomma, men nu hände det och vi gör allt vi kan för att dra lärdom av detta.

- En sak som tål att funderas över inför nästa år är huruvida vi skall ha tävlingar anordnade av externa arrangörer inlagda i golfveckan eller inte. Nu provade vi med Golf Digest Viasat Trophy och Turkiet Golf Cup i år. Facit var att många hemmaspelare stod över dessa tävlingar medan vi såg väldigt många greenfeespelare i dem, avslutade Peter Fritzson.


Har jobbat hårt med golfveckan har klubbchefen Peter Fritzson gjort.


Till sist: Vet ni vad nyss nämnde Peter gjorde efter det att lugnet hade lagt sig över Falköpings GK i söndags?

Jo, trots att han hade jobbat från tidig morgon till sen kväll sju dagar i sträck, så gick han ut och spelade 18 hål golf.

Förmodligen ett strålande sätt att varva ner från allt som varit.

Resultat
Turkiet Golf Cup, Falköpings GK:

1. Anette Knutsson/Erik Knutsson, Lundsbrunns GK 62,5 slag netto, 2. Anders Karlsson/Therese Bonader, Billingens GK 62,5, 3. Sten-Åke Nilsson/Martin Gunnarsson 64,0, 4. Martin Swärd/Mikael Nyström, Hökensås GK 64,2, 5. Per Westerberg/Andreas Götlind 64,5, 6. Göran Lyck/Thomas Mikkelsen, FGK/Skövde GK 64,7, 7. Kurt Stomberg/Johanna Warrén, FGK/Tureholms Nya GK 65,0, 8. Ulrika Åkermark/Fredrik Åkermark 65,2, 9. Morgan Pettersson/Erica Stigsson, Mora GK/S:t Jörgen Park Golf Club 65,2, 10. Jesper Broberg/Marcus Broberg, Skövde GK/Knistad GCC 65,5, 11. Mats Nilsson/Niclas Wejshag, Vara-Bjertorp GK 65,7, 12. Frank Nilsson/Anders Ehn, Vara-Bjertorp GK 65,7, 13. Monica Andreasson/Erik Karlsson 65,7, 14. Erica Hellberg/Micael Hellberg 65,7, 15. Ulric Dittmer/Annika Dittmer 66,2.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners