Se vår webbkamera LIVE Hem

Perfekt dag för Perfekt golf på Skandia Tour Regional (+bilder)

Vädret höll i sig även denna dag trots väderleksrapporter om lite nederbörd. Juniorerna hade en bra dag på banan med mycket bra förutsättningar.

Skandia Tour är en ungdomstour som spelas runt om i hela Sverige på olika nivåer.
Man börjar på Skandia Distrikt, och sedan frösker man via rankingpoäng eller bra placeringar att komma uppåt i touren. Regional som vi har haft hos oss igår (läs torsdag) är touren över distrikt och här strävar ungdomarna efter att komma upp på rikstouren. Den högsta topouren med de allra duktigaste kallas för elit. Hela touren har 5-6 omgångar så de har flera chanser på sig att samla mycket poäng och ta sig vidare uppåt.

Men hos oss i Falköping denna dag var drog vi igång kl 07.50 för att hinna runt alla. 66 st startande från närliggande grannklubbar till långtresande till exempel Falun-Borlänge, Kalmar, Fagersta osv.
   Killarna spelade 36 hål från gul tee och tjejerna 27 hål från röd tee.

Efter första rundan låg vår förre hemmaspelare Hampus Poutiainen topp med 72 slag. I tjejklassen låg Amanda Ingvarsson delad 1.a med tre andra tjejer på 78 slag. Men det var tätt efter första rundan både på kill- och tjejsidan. Många hade chansen att vinna när det var dags att ge sig ut på andra rundan. Så vi visste att det skulle bli spännande.

Framåt kvällen kunde vi utropa Marcus Kinhult från Skaftö GK som vinnare i kill- klassen på 144 slag (73+71) tre slag före tvåan Christoffer Eduards på 147 slag. Det var många bra resultat bland killarna denna dag. Snyggt jobbat grabbar. 

På tjej-sidan fick vi stolt meddela att en Falköpingstjej tog hem segern. Amanda Ingvarsson vann på 117 ( 78+ 39) slag ett slag före Ingrid Lindberg från Jönköpings GK. Och där bör uppmärksammas att Amanda gick tre över par de sista nio hålen utan putter i fem hål. Starkt jobbat.


Vinnarna Marcus Kinhult och Amanda Ingvarsson.


Alla pristagarna.

Men vi har ju fler Falköpingsspelare som har kämpat bra denna dag även om det inte blev vinst. Simon Sjögren spelade på 176 slag (90+86). Dock inte så nöjd men det var kul säger han med ett leende. Men vår glädjespridare Simon ger sig inte. Nästa tävling är han på hugget och laddad igen.


Simon Sjögren signerar sitt scorekort i scoring area tillsammans Tim Adams och Per Längfors.

   Hannes Erikson slutade på 173 slag (88+85). Och ödmjukde Hannes sa att det var 2 hål som förstörde scoren på första rundan i allafall. Hade det bara blivit bogeys där så hade han varit nöjd. Även Hannes är en kille som inte ger sig. Det är bara att ladda om batterierna och komma igen, vilket är ingen tvekan om att han kommer göra.


Hannes Erikson tackar sina medspelare för denna dagen.

Elin Odhs första runda var enligt henne mycket bra spel. Förutom puttningen.
-Frustrerande när resten av spelet är bra säger Elin. Elins slutresultat efter 27 hål blev 121 (80+41).


Elin Odhs putt på nian för birde.

Olivia Ingvarsson var inte nöjd med dagen, men skam den som ger sig. Vi vet att det är en stark tjej som kommer igen.


Olivia Ingvarsson redo för start tillsammans med Malin Bååth.

Elin Ahlrik gjorde denna dag en mycket stark insats. För första gången spelade hon på Regional och är absolut en erfarenhet rikare.
   Första 18 var jag inte så nöjd med de sista 9 var bra, då gick jag på mitt handicap säger Elin. Första gången på regionalt men absolut inte sista för Elin.


Elin Ahlrik på hål 8.

Bra jobbat alla Falköpingsspelare.

Tack för alla spelarnas deltagande och varmt välkomna tillbaka med familj och vänner.

Tack till alla funktionärer, TD och domare som hjälpt till att få dagen att flyta så bra som det gjorde.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners