Se vår webbkamera LIVE Hem

Polis-SM i Falköping torsdag-fredag

93 polisanställda gör under dagarna två, 25-26 augusti, upp om titlarna i årets polis-SM i golf och spelplatsen är Falköpings GK...
Under onsdagen förberedde sig många av deltagarna i årets polis-SM genom inspel på Falköpings GK, som alltså står som värd för årets mästerskap.

- Intresset för inspel på banan var stort. En bra bit över hälften av deltagarna utnyttjade möjligheten, säger Peter Fritzson, klubbchef på FGK.

Det är 93 polisanställda som deltar i tävlingar, som omfattar fem olika klasser. Det är dels mästerskapsklasserna Herr och Dam, men dels också åldersklasserna H45, H55 och H65.

Damklassen omfattar 11 spelare och herrklassen har 21 deltagare.

- Det är vinnarna av dessa klasser som kan titulera sig svenska polismästare 2011, berättar Peter Fritzson.

Starten för polis-SM går klockan 8.30 på torsdagsmorgonen. Det är rullande start och såväl tee 1 som tee 10 är startplats. Polis-SM spelas som en slagtävling och under den första dagen finns också en lagtävling inbakad.

Efter torsdagens 18 hål samlas sedan merparten av deltagarna till en kamratmåltid på klubbens restaurang på kvällen innan uppladdningen för fredagens avslutande 18 hål startar.

Deltagarna kommer från Gästrikland i norr till Skåne i söder. Flera scratchspelare finns med i startlistan och klassen på tävlingen är riktigt hög.

Arrangerande Falköpingspolisens Idrottsförening har två deltagare med, detta i form av Ingvar Larsson och Kurt Stomberg i H 65-klassen. Båda kommer ganska säkert att ha en bra chans att sluta högt upp i prislistan.

Mitt på eftermiddagen på fredag vet vi hur det har gått, alltså vilka som kan titulera sig svenska polismästare i golf 2011.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners