Se vår webbkamera LIVE Hem

Tjejernas helg på helgens juniortävlingar

I helgen drog juniortävlingarna igång på riktigt. Sveriges största ungdomstour för juniorer upp till 21 år spelades på olika platser runt om i vårt avlånga land.

Skandia Tour är en tour av tävlingar fördelat över hela sommaren i olika nivåer. Man börjar på Skandia Tour Distrikt och arbetar sig uppåt, via Skandia Tour Regionalt, Riks och slutligen Skandia Tour Elit där de vassaste juniorerna i Sverige spelar.
   Från och med Skandia Tour Regional spelar man och samlar på sig rankingpoäng för att klättra i tabellerna och för att komma upp ytterligare en nivå. Eller så kan man spela så bra som vår Falköpings tjej Elin Odh som kom på 2:a plats vid Skandia Tour Riks på Gullbringa i helgen. I och med detta resultat får hon ett wild card till nästa och högsta nivå Skandia Tour Elit.

   Elin Spelade på Gullbringa G &CC över två dagar (36+18). Hennes resultat blev 73-82-79. Med ett slags skillnad fick Elin 2:a platsen. Nästa tävling får Elin spela på Skandia Tour Elit som går på Varbergs GK.


Stort grattis Elin och lycka till nästa omgång.

Gustav Andersson var också med i Gullbringa och slutade på en 37:e plats efter scorerna 77-85-84.

Amanda Ingvarsson som numera vistas på Golfgymnasiet Klippan i Skåne spelade en bana närmare sin numera boende ort. Hon spelade Ljunbyhed och slutade på en 19:e plats efter tre ronder, 82-85-86.

Lite närmare Falköping spelade ett gäng ungdomar från Falköping på Borås GK. Där spelades Skandia Tour Disktrikt. Och även här fick vi en famskjuten placering av en tjej. Ellen Andersson vann sin klass för Distrikt B tjejer på 63 slag netto. Bra jobbat Ellen.


Ellen Andersson

I samma klass tävlade också Klara Elmersson och gick i mål på 75 slag netto och fick en 10:e plats.
Bra tjejer.

I Distrikt A hade vi en tjej med. Elin Ahlrik hamnade på mitten av resultatlistan med 86 slag.

Men det var inte bara tjejer i Borås denna dag. Martin Berggren var den kille från Falköping som kom främst på en 34:e plats följt av Adam Karlsson, 42;a plats och Erik Liberg 54:e plats.

Mycket bra jobbat alla juniorer denna helg. Vi ser fram emot att följa er resten av sommaren.
Lycka till.


(Vill du veta mer om våran stora ungdomstour i Sverige, gå in på www.golf.se/skandiatour )GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners