Se vår webbkamera LIVE Hem

103 spelare i P.A:s Flaggtävling

Det var ett fantastiskt stort intresse för årets upplaga av den årligen återkommande P.A:s Flaggtävling, som genomfördes på nationaldagen...
Marcus Johansson och Mats Ekman

Flaggtävlingen, som i år hade lockat inte mindre än 103 spelare, går ut på att man spelar så länge man har slag kvar. När så alla slag är slut, så får man sätta ner en flagga (som dagen till ära förstås var den blågula svenska).

I A-klassen var det tre spelare av sammanlagt 42 som hade slag kvar efter det att de hade hålat ur på 18:e green. Det innebar att de fick fortsätta ut på den nya banan.

Det bästa utgångsläget hade Magnus Green, som hade två slag kvar.

De övriga båda, Marcus Johansson och Mats Ekman, hade endast ett.

Magnus var först ut, men hans guldläge förvandlades snabbt till makulatur. Han slog nämligen out och tappade därmed båda sina slag.

Härnäst i tur var Marcus, som för övrigt gick i samma boll som Mats. Marcus fick på en bra drive och hamnade 86 meter från green.

Nu fick Mats sätta allt på ett kort. Det gick både bra och dåligt. Bollen var nämligen på väg att gå out, men mirakulöst nog studsade den i ett träd och kom tillbaka in på banan. Det räddade andraplatsen till den före detta volleybollstjärnan.

Som lite kuriosa kan sägas att såväl vinnande Marcus Johansson som andraplacerade Mats Ekman har varit elitspelare i Floby VK.

- Vi har dock aldrig spelat med varandra. Vi tillhör olika generationer, berättade Marcus.

Vi måste fortsätta på avdelningen kuriosahändelser. På hål 3, ett korthål på närmare 180 meter, var toppspelaren Peter Ingvarsson rädd för att han hade slagit bort bollen. Därför slog han en provisorisk boll, på vilken han gjorde, ja just det, hole-in-one.

Peter hittade sedan sin förstaboll och spelade lugnt vidare. HIO-skottet förblev en pseudohändelse.

Till sist något som definitivt inte är en pseudohändelse. B-klassen vanns av en kille som heter Jimmy Karlsson. När han klev av den 18:e greenen hade han, hör och häpna, 14 (!) slag kvar. Han fortsatte sedan på nya banan och var 90 cm från koppen på hål 3 när han till slut fick sätta ner sin flagga.

I och med detta superresultat sänkte Jimmy sitt handicap från 18,3 till 14,7.

I C-klassen var Emelie Jägerström helt outstanding. Hon kom till bunkern framme vid green på hål 2 på nya banan innan hon slutligen fick sätta ner sin flagga i marken.

Jimmy Karlsson

Emelie Jägerström

B-klassen.docx     16 Kb


C-klassen.docx     14 Kb


 

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners