Se vår webbkamera LIVE Hem

Greengölingarna vann FT-ligan

Gammal är äldst. Så var det definitivt när slutspelet av FT-ligan i golf avgjordes på Falköpings GK nyligen. Vinnare blev nämligen laget Greengölingarna, bestående av Leif Johannesson, 78, och Staffan Dverstorp, 75.

Greengölingarna - Staffan Dverstorp (t v) och Leif Johannesson.

16 lag var inkvalade till den årets slutspel i FT-ligan i golf. Efter åttondels- och kvartsfinaler under lördagen återstod endast fyra lag till söndagens avgörande.

Efter semifinalerna stod det klart att nyss nämnda Greengölingarna, Staffan Dverstorp och Leif Johannesson, skulle få möta Sonny and the Shotputter i finalen.

Bakom det sistnämnda namnet döljer sig vanligtvis Sonny Österman och den före detta storstjärnan i kulstötning, Yngve Wahlander. Men Yngve kunde inte delta i slutspelet, så då plockade Sonny in ett av klubbens största framtidslöften, Elin Odh.

Finalen, som spelades över 18 hål, blev en rafflande historia. Förvisso tog Greengölingarna ledningen direkt och var som mest "tre hål upp" i detta matchspel. Men Sonny and the Shotputter kom hela tiden tillbaka och inför det allra sista hålet var ledningen för Staffan och Leif minsta möjliga.

För att få till ett särspel var Sonny och Elin tvungna att vinna det sista hålet, men det var de aldrig nära att göra. Efter ett läckert inspel av Staffan Dverstorp tog Greengölingarna kommandot framme vid green och vann såväl det 18:e hålet som matchen.

- Det var andra året i rad som vi spelade tillsammans i FT-ligan, Leif och jag. I fjol gick det inte så bra, men nu har vi blivit ganska samspelta, sa Staffan.

Leif Johannesson, en av de allra största profilerna på Falköpings GK, är hela 78 år gammal och efter halva finalrundan kom tröttheten krypande.

- Jag blev tvungen att åka golfbil de sista nio hålen. Men rent spelmässigt hjälpte det inte, jag var för trött. Men som tur var räddade Staffan mig gång efter gång, log Leif.

I matchen om tredje pris blev det ännu jämnare. Matchen gick nämligen till särspel och där avgjorde på första hålet laget Slå Hårt (Daniel Rundqvist och Torbjörn Westerling) mot laget Rens (Morgan Rehn och Carina Wäring).

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners