Se vår webbkamera LIVE Hem

61,2 segerresultat i Golfhäftets Tvåmannascramble

72 par, alltså 144 spelare, deltog i starttävlingen av Golfveckan på Falköpings GK denna måndag. Det blev en lång tävling, sex timmar, men alla var införstådda med detta och inget gnäll hördes...

Håkan Björklund (till vänster) och Fredrik Samuelsson.

En långväga gäst var med i det vinnande laget vid Golfhäftets Tvåmannascramble, som alltså inledde Golfveckan på Falköpings GK på måndagen.

Det handlar om Håkan Björklund från Hedemora GK.

- Det är nog fjärde sommaren jag gästar Falköpings GK, som jag tycker väldigt mycket om, påpekade han.

I tävlingen spelade han tillsammans med sin kompis Fredrik Samuelsson, hemmahörande i Falköpings GK.

- Vi spelade den scrambletävling som var i Golfveckan förra året och bestämde oss för att göra ett försök till. Det gick ju bra, menade Fredrik.

I grundplaneringen ingår också att Fredrik och Håkan skall spela veckans avslutande tävling, Spanienresan, tillsammans.

- Vi får väl se hur det blir. Jag har ju familjen och husbilen med mig ner från Dalarna och nu skall vi åka vidare en sväng till Göteborg. Men det skulle vara jätteroligt att komma tillbaka på söndag, sa Håkan.

Förstapriset i Golfhäftets Tvåmannascramble var en plats i finalspelat av Golfhäftet Trophy på självaste Bro Hof den 23 juli.

- Det visste vi om och eftersom det är en av Europas finaste banor så gick vi verkligen inför att bli etta eller tvåa idag. Det kanske låter kaxigt att säga att det var en direkt målsättning, men en önskan var det i alla fall och den gick ju i uppfyllelse, sa Fredrik glatt.

Vad var då segerreceptet?

- Att vi kompletterade varandra så bra. Håkan var den som spelade bäst i början och slutet av de olika hålen, jag hade min bästa bit däremellan, förklarade Fredrik Samuelsson.

Återstår nu att se om herrar Samuelsson och Björklund står på startlinjen igen när det är dags för partävlingen Spanienresan på söndag.

- Jag hoppas det. Falköping GK är en mycket välskött och trevlig bana med breda fairways, vilket passar mitt spel perfekt, avslutade Håkan Björklund.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners