Se vår webbkamera LIVE Hem

"Målle" bäst i Casioslaget

Den före detta fotbollsstjärnan Morgan "Målle" Johansson var huvudperson när den andra tävlingen i Golfveckan, Casioslaget, avgjordes...


En gång i tiden var Morgan "Målle" Johansson en gudabenådad fotbollsspelare. IFK Falköping FF är den klubb som han mestadels har representerat och det är också där han idag finns som ledare.

"Målle" är nämligen fotbollsansvarig i division III-klubben.

Men han kan spela golf också. Riktigt bra dessutom.

- Jag började väl med golfen redan för 20-25 år sedan och har sedan spelat lite till och från, berättade han efter tisdagens tävling i Golfveckan på Falköpings GK, Casioslaget.


Tävlingen hade lockat hela 133 spelare, som var uppdelade på tre klasser. "Målle" vann den tyngsta av dessa, alltså A-klassen, vilken såg 54 spelare.

Här var det hela åtta spelare som gick under sitt handicap. Tre av dessa hade 71 slag netto, medan alltså den övriga kvintetten låg på 68 och 69 slag.

Både Morgan Johansson och Erik "Kirre" Karlsson gick på 74 slag brutto och 68 slag netto. Skulle det bli delad seger? Nej, golfens eget regelverk förklarade att bäst spel på de sista nio hålen (10-18) avgör och då visade det sig att "Målle" fick kliva upp överst på prispallen.

- Det var riktigt kul, minst lika kul som att vinna en fotbollsmatch för att nu göra en liknelse, skrattade "Målle".

Segern var samtidigt väldigt överraskande för honom.

- Ja, jag har inte varit nära att gå på mitt handicap tidigare under året, så detta hade jag absolut inte på känn, erkände han.

Men han valde verkligen rätt tillfälle att slå till och belönades med en dyrbar klocka.

- 74 slag brutto är nog kanske min bästa runda någonsin här på hemmabanan, sa han.

Var var det då som lade grund till segern?

- Jag hade inte så värst många greenträffar från lite längre avstånd, men jag chippade och puttade desto bättre, menade han.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners