Se vår webbkamera LIVE Hem

Eldsjäl på banan en av onsdagens segrare

En riktig trotjänare och eldsjäl fick kliva upp överst på prispallen. Egil Georgsson, 69, var uppåt värre efter segern i B-klassen i Colorexdubbeln tillsammans med Staffan Dverstorp på onsdagen...


- Jag gillar att tävla och brukar anmäla mig när inbjudningarna kommer, förklarade han.

Egil Georgsson är en av de medlemmar på Falköpings GK som syns mest ute på klubben under en säsong.

Han spelar åtskilliga rundor, både i sällskaps- och tävlingssammanhang, och han uträttar dessutom massor med ideellt arbete åt FGK.

Därför var det många som gladdes lite extra när Egil i går fick gå fram och ta emot det pris som han och Staffan Dverstorp hade spelat till sig i partävlingen Colorexdubbeln, som bestod av nio hål greensome och nio hål foursome.

- Vi gjorde en bra tävling utan några egentliga missar, men att vårt resultat, 74,0 slag netto, skulle räcka till vinst trodde vi absolut inte, sa Egil.

Nu gjorde det dock det, men det var på håret. Magnus och Linnea Larsson hade också 74,0, men fick nöja sig med andraplatsen på grund av högre handicap.

Normalt spelar Egil Georgsson partävlingar tillsammans med sin sambo, Ann-Sofie, men den här dagen ville hon stå över. Den alltid tävlingssugne Egil kontaktade då istället Staffan Dverstorp, som han spelade en partävling med i våras.

- Jag trivs med att spela tillsammans med Staffan. Han är alltid ett stort stöd, menade Egil.

I Golfveckan detta år är Egil en av de flitigaste deltagarna.

- Jag spelar sex av sju tävlingar. Det är bara på söndag jag står över, berättade han.
I övrigt kan vi konstatera att paret Marcus Johansson/George Svensson vann A-klassen på det fina resultatet 69,5 slag netto och att Göran Lyck/Adam Bergström tog hem C-klassen på 70,3 slag.

Göran och Adam tog därmed sin tredje seger för året i en partävling. Tidigare har de vunnit 54:an i både Falköping och Skövde. Utifrån detta kan det tyckas konstigt att de alltjämt spelar i C-klassen, men som bekant är inte partävlingar handicapgrundande.
Kanske var det för övrigt så att Göran och Adam inte trodde att deras resultat skulle räcka, då de inte stannade kvar till prisutdelningen. Enligt reglerna skall man vara närvarande vid denna för att få sitt pris, men nu löste sig allt ändå. Göran och Adam får sitt pris i efterhand.

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners