Se vår webbkamera LIVE Hem

De åkte 32 mil för spel på Falköpings GK!

De åkte 32 mil enkel väg för att få spela golf på Falköpings GK. Makarna Bengt och Inga Håkansson från Bosjökloster GK i Skåne. Och det gjorde de inte förgäves...


Bengt blev femma i B-klassen och Inga fyra i C-klassen vid torsdagens tävling i Golfveckan, Swedol Open.

- Det välkomnande vi har fått i Falköping slår allt, ler Bengt och Inga.

Alltihop började egentligen för två år sedan. Bengt och Inga Håkansson från Bosjökloster GK, några mil från Höör i Skåne, skaffade Golfhäftet, tog sin husbil och började åka runt bland landets golfbanor.

En dag kom de till Falköpings GK.

- Jag gjorde en av mina sämsta rundor på år och dag. Jag tror att jag fick ihop 14 poäng. Men direkt efteråt bestämde vi oss ändå för att en gång i framtiden återvända till denna fantastiska bana, berättar Bengt.

Nu var det dags. I tisdags ringde makarna Håkansson till FGK för att boka en tid inför onsdagen.

- Vi fick då till svar att det var tävling och att vi i så fall endast kunde få en starttid senare på dagen. Vi blev lite fundersamma, men fick då frågan om vi inte hade lust att vara med i tävlingen istället. Vi tackade ja och trots att anmälningstiden egentligen hade gått ut, så såg man till att stoppa in oss i startfältet. Det är vad vi kallar service på högsta nivå, tillägger Inga Håkansson.

Under tisdagskvällen rullade makarna Håkanssons husbil in på parkeringen på Falköpings GK och när Swedol Open, en singeltävling över 18 hål, startade på onsdagsmorgonen var de redo för spel.

Och åtminstone för Bengt gick det mycket, mycket bättre än vid senaste besöket på klubben.

- För att vara exakt så var förbättringen 20 slag, skrattar han.

Detta räckte till att få pris i B-klassen. Bengt kom nämligen femma på sina 74 slag netto.

Inga var inte mycket sämre hon. Hon kom fyra i C-klassen med 78 slag netto.

Efteråt kändes det som att Håkanssons var gladast av alla vid prisutdelningen.

- Att komma till en golfklubb som Falköping och mötas av denna trevliga personal och dessa hjärtliga medlemmar, där i stort sett alla hälsade på oss och fick oss att känna oss som hemma, det är en fantastisk känsla, säger Inga.

Hon tillägger:

- Bara för detta, så tänker vi nu stanna en natt till i Falköping och spela banan ytterligare en gång. Den är både vacker och utmanande.

Maken Bengt inflikar:

- Bara att få stå på tee på hål 10 och göra sitt utslag är värt greenfeepengen. Vilken fantastisk utsikt!

GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners