Se vår webbkamera LIVE Hem

Grattis till våra juniorer som är vidare till Riksfinal

Regionsfinalen för Skandia Cup är över och Falköping hade med fyra stycken spelare som allihopa gjorde mycket bra ifrån sig.

Skandia Cup anses vara en av världens största ungdomstävlingar upp till 16 år, där man startar med ett klubbkval, vidare till distriksfinal, regionsfinal och slutligen kvalificerar man sig till riksfinal.

Igår avgjordes alltså regionsfinalen och för Falköpings fyra spelare var det att bege sig till Åmål och Forsbacka Golfklubb.

Martin Berggren som spelarde i P-14 klassen visade att han ville vidare till riksfinal.
Han slutade på andra plats (82 slag) ett slag efter vinnaren och knep den sista platsen till riksfinalen i sin klass.


Martin Berggren

Ellen Andersson hade en mindre bra dag, men verkade trots allt väldigt nöjd med dagen och hela tuneringen fram till regionsfinalen enligt mamma Åsa. Efter några ord med Åsa sa hon att allt det hon får vara med om i år och fick erfara på denna tävling kommer bara vara positivit för henne och gynna henne nästa år när hon har åldern inne. Det bör nämlingen uppmärksammas att att vår unga Ellen som är endast 12 år i år har lyckats kvalificera sig ända till regionsfinalen i F-13 klassen  Mycket bra kämpat Ellen. Nästa år är det din tur.


Ellen Andersson

Elin Odh var den andra tjejen som var med från Falköping. Elin spelade i F-15 klassen och trots att hon inte var nöjd med sin runda tog hon ändå sig vidare genom att dela första platsen tillsammans med Filippa Möörk ( Karlstads GK) på 77 slag.

Gustav Andersson fick erfara en mer nervös runda. Han spelade i P-15 klassen och efter sin runda låg Gustav på delad andra plats tillsammans med tre andra killar på 78 slag.
- Jag missade en riktigt kort putt på sista hålet, det var synd annars hade det varit klart, säger Gustav.
Istället fick Gustav ladda om för särspel.
På första hålet hade alla bra birdelägen men fick samma resultat och särspelet fortsatte. Andra hålet som spelades på hål 9 var en par 4 på cirka 275 m berättar Gustav.
- De andra killarna slog lite kortare och jag slog fram till greenen och låg höger om. Därifrån kunde jag chippa in den och sätta puttern för birdie. Därmed var det klart.
Gustav tog vara på särspelet och knep den andra platsen och är också vidare till riksfinalen.


Elin Odh & Gustav Andersson

Mycket bra jobbat allihopa. Vi kommer att följa dig Ellen resten av säsongen och dina framgångar i andra tävlingar. Nästa år vet vi vi att du kommer vara superladdad och visa att du också ska vidare.
Och grattis till Martin, Elin och Gustav. Det blir spännande att följa er genom riksfinalens dagar i Foppa-land. Riksfinalen spelas nämligen 8-9/9 på Veckefjärdens Goflklubb.
 


GIT - Medlemslogin

Så loggar du in


Våra samarbetspartners