Falköpings Golfklubb tar kampen mot cancer – gör stor donation till Blodcancerfonden

Publicerat: 2024-06-26 13:20

Falköpings Golfklubb har i år tagit upp kampen mot cancer på ett lite okonventionellt sätt. Klubben, som funnits sedan 1965 och har över 1300 medlemmar, har alltid haft ett stort ideellt engagemang bland sina medlemmar. Många är med och bidrar på det sätt som passar bäst för just dem. Det behövs alltid krafter som jobbar med banan, fastigheterna, tävlingar och sponsorer. Under vintern föddes en tanke att klubben även skulle kunna bidra till andra människors livskvalitet. Tanken blev till handling och man tog fram ett koncept där medlemmarnas engagemang och prestationer i den veckovis återkommande tävlingen 60-golfen skulle resultera i en donation till ett välgörande ändamål.  Klubben knöt till sig en sponsor och man kom tillsammans överens om att Blodcancerfonden skall vara mottagare av donationen.

”60-golfen är en lättsam tävling för medlemmar över 60 år med mycket betoning på social samvaro och trivsel.” säger klubbchef Helen Sveder. ”Den spelas regelbundet under säsongen och i år är det 18 inplanerade tävlingstillfällen med cirka 50 deltagare var gång.”

Antal deltagare i tävlingarna och hur bra de presterar är alltså det som ligger till grund för sponsringens storlek. Med halva säsongen avklarad kan 60-golfarna i Falköping se tillbaka på en lyckad vår och försommar. Deltagandet och prestationerna har överträffat förväntningarna och klubben donerar nu i ett första steg 31 000 kronor till Blodcancerfonden.

Håkan Sjunnesson som är kommunikatör på Blodcancerförbundet är glad och tacksam över klubbens initiativ:

”Ett klart innovativt och spännande insamlingsinitiativ till förmån för vår forskningsfond, Blodcancerfonden. Den stödjer många olika intressanta och relevanta forskningsprojekt inom hematologin (blodcancerforskningen) och dessutom utbildning och fortbildning av specialistsjuksköterskor inom hematologin, så att den praktiska vården blir ännu bättre.”

 

”Nu tar vi ett uppehåll under juli månad men från augusti och fram till säsongens slut så fortsätter vi vår insamling.” säger Helen Sveder. ”Målsättning är att vi skall komma upp i 50 000 kronor när vi summerar tävlingsåret. Vi vet att Blodcancerfonden bidrar till en förbättrad livskvalitet för många drabbade människor runt om i landet. Det är vår förhoppning att vi på Falköpings Golfklubb genom att aktivt utöva vår sport skall kunna medverka till detta.”

För mer information kontakta klubbchef Helen Sveder, helen@falkopingsgk.com, eller telefon 0515-312 70.

 

Om Falköpings Golfklubb

På hösten 1965 bildades Falköpings Golfklubb och på våren 1966 togs de första spadtagen för att bygga en golfbana. Idag finns det 27 hål på Berga. En 18-hålsbana och en 9 hålsbana. Berga är platsen golfbanan ligger på och det ordet används väldigt ofta när man pratar om klubben och vi bygger även våra värdegrunder på just Berga. Bemötande, Engagemang, Roligt, Gemenskap, Ansvar. Falköpings GK är en familjär klubb där vi vill skapa trivsel och gemenskap för alla åldrar. Läs mer på www.falkopingsgk.com

 

Om Blodcancerförbundet

Blodcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar på enbart blod- och blodcancersjukdomar. För att sin vision om ”Kunskap och livskraft” finansierar man blodcancerforskning, erbjuder stöd och rehabilitering, bedriver påverkansarbete och intressepolitik inom blodcancerfrågor. Blodcancerförbundet har 16 medlemsföreningar med cirka 5 000 medlemmar runt om i landet. Läs mer på www.blodcancerforbundet.se