18-hålsbanan

1965 gick startskottet och Falköpings Golfklubb bildades. Året därpå började man bygga banan och de första 9 hålen togs i bruk. 1974 var de sista 9 hålen på 18-hålsslingan redo för spel.

Vår 18-hålsbana är en parkbana som ofta kännetecknas av de små upphöjda greenerna vilket kan göra inspelen lite lurigare. På vissa ställen är banan lite kuperad men det är också här vi kan se ut över de vackra vyerna, platåbergen mot Billingen och Hökensås.

På Falköping har du aldrig långt mellan mellan green och nästa tee vilket är en fördel. Något annat som också är bra att här har du möjlighet att smidigt gå av efter 9 hål om det önskas och du kommer direkt till klubbhuset samt parkeringen.

Inom kort kommer sidan att fyllas med både banguide, slopetabeller och bilder.

 

Greenfee Beräkna slope Banguide Golfbilar

9-hålsbanan

2006 stod vår 9-hålsbana färdig och invigdes i samband med stortävlingen Telia Tour för damer (då högsta golftouren i Sverige).

Om 18-hålsbanan ofta anses vara bred och lite längre så har vi här motsatsen. På vår trevliga 9-hålsslinga är det ibland bättre att kanske låta de långa klubborna stanna kvar i bagen och slå ett kortare och säkrare slag då det på vissa ställen är lite smalare och man kan lura sig på greenernas lutning.

Banan har en parkbanas karaktär med fantastisk utsikt från 9.ans tee.

På denna bana erbjuder vi också pay and play-spel för dig som inte är medlem i en golfklubb (läs mer under pay and play)

All tidsbokning görs som vanligt via min golf.

Pay & Play Beräkna slope Golfbilar