Nyfiken på att börja spela golf?

Nu startar vi upp årets gröna kortet-kurser och det finns många kurser under säsongen att välja mellan. Under två halvdagar får du instruktioner av tränaren Gary Gezsti som ger dig en bra grund och möjlighet till fina förutsättningar för att komma igång med din golf.

Kursavgiften är 495 kr (du binder dig inte till något) och det ingår bollar under kursen samt du får låna utrusning om du behöver det.

Du kommer att få lära dig grunderna i alla slag samt gå en banvandring på banan, så bekväma skor och kläder efter väder rekommenderas.

Vad händer efter avslutad kurs?

Efter avslutad kurs kan du sedan välja om du vill bli medlem och fortsätta din utveckling av golfen. Som ny in i golfen och som ny medlem hos oss erbjuder vi följande:

  • 18 år och äldre medlemskap på 249kr/mån i 12 månader.
  • Juniorer 13-17 år, 149kr/mån
  • upp till 12 år, 75kr/mån.

År 2 fortsätter du med detta förmånliga pris till kalenderårets slut.

I ditt medlemskap ingår det också en pott till drivingrangen så du kommer igång och kan träna.

Blir du medlem får du spela hur mycket du vill med fadder på 9-hålsbanan under pågående utbildning av din golf. Efter avklarat spelprov får du även spela fritt på 18-hålsbanan. 

 

Hur får jag grönt kort?

Blir du medlem hos oss registreras du i golfsystemet och du får ett golf-id. Med detta id kan du logga in på min golf och göra kunskapstestet som krävs för att bli godkänd. Du gör det hemma i din takt och hur många gånger du vill. Är du under 12 år gör du det digitala testet med förälder. Kunskapstestet för barn är också anpassat för barn. Längre på sidan ner hittar du länkar till mer information som golfförbundet har skrivit ihop om att börja spela golf och vad som gäller.

Det praktiska provet spelar du på banan med din fadder. Du spelar från vilken tee du vill men du ska utgå från 54 i hcp när du läser slopetabellen mot den tee:n du tänker spela. Du spelar 9 hål och ska få minst 18 poäng. Detta gör du också i din takt. Men observera att du måste spela minst två fadderrundor (träningsrundor) med fadder innan du gör ditt spelprov. Detta för att det inte bara handlar om att slå på bollen utan också för att få en vana och känna sig bekväm på golfbanan med vett och etikett.

Har du ingen fadder att spela på banan med kontakta kansliet så får du hjälp. I början kan det också dyka upp frågor eller funderingar. Tveka inte att höra av dig till klubben.

Efter att ha klarat det digitala kunskapstestet och avklarat spelprov har du nu grönt kort och som medlem hos oss får du då också spela på vår 18 hålsbana samt spela mot greenfee på andra klubbar i Sverige.

Vi kommer under säsong att erbjuda alla våra medlemmar, nya som rutinerade, regelkurser på klubben. Inbjudan till detta kommer längre fram.

information om att börja spela golf och hur det fungerar