Resultat flaggtävlingen

Publicerat: 2024-06-06 16:19

Läs om dagens tävlingen och resultat här.

En lite kyligare sommardag denna nationaldag och varierat väder som kraftiga vindar, stundtals intensiva regnskurar varvat med sol och sommarvärme.

Men närmare 70 person kom till start denna 6 juni för att spela den traditionella flaggtävlingen som i år heter Lydinge Flaggtävling där prisbordet bestod av presentkort till Lydinge Resort för de främsta denna dag.

 

I A-klassen avgjorde det på 5 cm om vem som skulle vinna. Roger Hermansson hålade ut  på hål 8 och Hampus Darius puttade lite kort och la sig 5 cm från hålet. På 3:e plats blev Johannes Lindström på 3,5m från hål på 18.

fr.v. Johannes Lindström (3.e), Hampus Darius (2:a). Roger Hermansson (1:a), Henrik Lindner, Skövde (4:a)

 

 

 

B-klassen däremot var det flera som tog sig förbi hål 18 och fick spela ut på hål 1 igen. 6 personer fick spela ut på hål 1 och det krävdes att komma 50cm från kopp på hål 1 för att vinna i B-klass detta år. 

Och det gjorde en av vår lovande juniorer Hugo Bendefors. Tvåa blev Thomas Östman på 89m från hål, tätt efter blev Hannu Savolainen på 95 m kvar. Följt av två damer, Monica Carlsson och Monica Söderhielm.

fr.v. Monica Söderhielm (5:e), Thomas Östman (2:a), Hug Bendefors (vinnare), Monica Carlsson (4:e). Saknas på bilder gör Hannu Savolainen (3:a)

 

 

C-klassen deltog 19 personer och där fick vi en spelare som gick ut på runda två och hamnade 66 m från hål på 1:an. Flera spelare avslutade någonstans på hål 18 men det krävdes att hamna i kopp på hål 18 för att få pris.

Vann gjorde Ann-Sofie Eriksson som fick fortsätta på hål 1. Elisabeth Pettersson satte bollen i kopp på hål 18, även Berne Svensson. Där fick spelhandicapet avgöra och Elisabeth blev då 2.a

fr.v Elisabeth Pettersson, Ann-Sofie Eriksson, Berne Svensson