Tävlingar

Först ut för säsongen bland alla tävlingar är en av årets nyheter - BERGALIGAN

Tanken är att skapa en enkel tävling, så flexibelt som möjligt men ändå skapa tävlingsmoment.

Ni bildar ett 2-mannalag och anmäler er via min golf senast sön 28 april. Från och med måndag v.18, alltså den 29 april kan du börja spela tävlingen. Tävlingen går alltså ut på att under 5 veckor har du och din spelpartner på er att hinna spela 5 ronder (9-hålsronder) på valfri slinga. De fyra bästa ronderna räknas i tävlingen. Ni spelar bästboll och lämnar sedan inte scorekortet till kansliet som sköter resultaten. Efter 5 veckor går de 8 bästa lagen vidare till slutspel den 8 juni och då spelas det 9-hålsmatcher bästboll.

Vilken lag blir bäst på Berga? Häng med på årets mest flexibla partävling.

Mer detaljer och regler om tävlingen hittar du här.

 

Bergaligan: Regler och detaljer

Mikael Berséus Memorial , 9 maj

Den 11 april gick en av klubbens största profiler, Mikael Berséus, hastigt bort i en ålder av endast 44 år. Mikael var verkligen killen som kände ”alla” på klubben och omvänt var han också känd av ”alla”. Mikael spelade mycket golf, men han var också en sann glädjespridare och fin vän till oss alla på klubben.

Med anledning av hans hastiga bortgång så har klubben beslutat att hedra minnet av Mikael Berséus genom att anordna en tävling i hans namn och låta alla intäkter gå till något fint ändamål, vilket Mikaels föräldrar har fått i uppdrag att besluta om. 
Tävlingen, som heter Mikael Berséus Memorial, kommer att spelas på Kristi himmelsfärdsdag, torsdagen den 9 maj. Det blir en 2-mannascramble med shotgun klockan 9.30.

 
Mer om denna tävling och dess upplägg går att läsa under fliken Tävlingskalender.

Detaljer, upplägg & anmälan

Flaggtävling 6 juni

En av årets roligaste tävlingar på klubben - Flaggtävlingen. En riktig klassiker som vi spelat i många år på Berga.

Det är en singeltävling i 3 klasser med löpande start. A-klassen går först upp till 12,1 i hcp. Därefter B-klass 12,2- 21,0. Och slutligen C-klass 21,1-36,0. Har man högre än 36 i hcp är man välkommen att delta men spelar på 36,0 i tävlingen. Kontakta kansliet så får du hjälp med din anmälan.

En rolig tävling där du spelar så länge du har slag. När slagen är slut sätter du ner din flagga.  du får gå ut på 1:an Har du slag över när du hålat ut på 18, ja då börjar du om på hål 1.

Startavgift: 150 kr/spelare.

Ev tävlingsgreenfee: 250 kr 

Välkommen till en alltid lika uppskattad tävling på FGK!

Mer information & anmälan